Bedwantsenbeet

      Geen reacties op Bedwantsenbeet

Bedwantsen bestrijden

Het bestaan van kleine insecten en parasieten is iets waar veel mensen het liefst niet te vaak aan denken. Veel mensen krijgen al jeuk als het onderwerp ter sprake komt, en gelukkig kom je het in je dagelijks leven dan ook niet al te vaak tegen. Maar wat dat plotseling wel gebeurd? Eens in de zoveel tijd hoor je er wel eens over: bedwantsen. Mensen die last hebben van bedwantsen komen daar vaak achter omdat ze bij zichzelf een bedwantsenbeet ontdekken. Dat is niet iets om blij mee te zijn, je kunt beter muggenbeten hebben. Bedwantsen krijg je namelijk niet zomaar weg, daarvoor moet je echt op zoek naar vakmensen die gespecialiseerd zijn in ongediertebestrijding. 

Liever kwijt dan rijk

Als je last hebt van bedwantsen, of als je toevallig een bedwantsenbeet bij jezelf of bij een huisgenoot ontdekt, is het zaak om zo snel mogelijk te handelen. De dieren komen alleen ’s nachts te voorschijn, op het moment dat je in bed ligt. Ze komen namelijk af op lichaamswarmte, want dan weten ze zeker dat er iets te halen valt. Ze voeden zich met bloed. Een naar idee, maar gelukkig zijn ze goed te bestrijden. Dat is alleen wel een beetje een gedoe. Maar je bent het ongedierte liever kwijt dan rijk. 

Ongediertebestrijding

Zodra je bij jezelf, je partner of je kinderen een bedwantsenbeet ontdekt is het advies om meteen een specialist in te schakelen. Een van de manieren om van bedwantsen af te komen is door de diertjes te bestrijden met gif. Dat wordt in de lakens van het plaats delict gespoten, maar dan zijn ze nog niet meteen dood. De diertjes zitten namelijk nog verstopt. Pas als er iemand in het bed slaapt komen ze tevoorschijn, en zullen ze sterven door het gif. Niet zo’n prettig idee, slapen in het gif, maar het is wel effectief. Een andere manier die veel bestrijdingsspecialisten gebruiken is het opwarmen van de ruimte waarin de bedwantsen zich bevinden, tot zo’n 70 graden. Die temperatuur overleven ze namelijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *