Kinderen en spelletjes

      Geen reacties op Kinderen en spelletjes

spelletjes

Als je kinderen jong zijn is het ontzettend leuk en leerzaam om samen een spelletje te spelen. Je kunt het simpel houden door verstoppertje te gaan doen, maar je kunt ook een bordspelletje pakken zoals memorie. Kinderen worden zo uitgedaagd om na te denken, leren concentreren en jullie hebben plezier met elkaar. Zo zijn er heel veel spelletjes en voor iedere leeftijd wat geschikts. Er zijn tegenwoordig veel kinderen die op de computer spelletjes spelen maar dit is altijd alleen. Organiseer eens op in het weekend een middag of een avond waarop jullie met het hele gezin spelletjes gaan doen, en je hebt gegarandeerd een leuke dag.

Soorten spelletjes

Er zijn  heel veel familiespellen te koop. Sommige zijn al jaren oud en in de loop van de tijd aangepast naar de tijd van vandaag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Monopolie of Levensweg. Deze spellen zijn geschikt om met meerdere mensen te spelen, de zogeheten groepsspelletjes.  Maar je hebt ook spellen voor 2 personen. En natuurlijk zijn er heel veel kaartspelletjes. Hiervoor kun je gewone kaarten gebruiken of speciaal aangepaste kaarten waar de uitleg van de spelregels bij zitten. En zelf voor kinderen die alleen even willen spelen zijn er diverse spellen zoals breinbrekers of rush hour waar je het rode autootje moet vrijspelen door te schuiven met de andere auto’s. Ontzettend leerzaam en uitdagend om te doen.

Puzzels

 

Heb je geen zin om altijd maar spelletjes te doen, dan kun je ook een legpuzzel op tafel leggen. Legpuzzels zijn er ook voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten heb je puzzels van 4 – 8 stukjes en dit is vaak al erg lastig. Voor de gevorderde puzzelaar heb je puzzels van 1000 of meer stukjes en het duurt ook uren of dagen voordat zo’n puzzel helemaal klaar is. En je kunt de afbeelding kiezen die je zelf het leukst vindt. Wil je als eindresultaat een mooi landschap of juist een grappige afbeelding? Er is voor ieder wat wils. Veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *