Special effects make-up voor Cosplay en theater

Special effects make-up

Wanneer jij en jouw Cosplay- of theatergroep echt iets speciaals willen doen voor een optreden, is het gaaf om gebruik te maken van special effects make-up. Dit geeft je ontzettend veel mogelijkheden binnen theater wat jouw optreden een stuk leuker, echter en professioneler maakt.

De voordelen van special effects make-up

Special effects make-up is niet te vergelijken met de standaard make up die wordt gebruikt in Cosplay en theater. Door gebruik van special effects make-up lijkt jouw optreden niet alleen echter, het zorgt er ook voor dat je jezelf beter in het karakter kan opleven, wat jouw optreden tot een heel ander niveau brengt. Zo wordt jouw theaterstuk een stuk professioneler.

Op gaan in jouw karakter

Bij special effects make-up, denken veel mensen aan heftige dingen zoals wonden. Dit is inderdaad een onderdeel van de make-up, maar dit is niet alles. Je kan met special effects make-up ook jouw haar veranderen, huidskleur, tanden en ga zo maar door. Je kunt alles van jouzelf aanpassen en veranderen, zodat je meer en meer op het karakter gaat lijken dat jij speelt.

Wanneer je special effects make-up gebruikt

Deze versie van make-up is vooral aan te raden wanneer je rollen in jouw optreden hebt die niet menselijk zijn of mensen die je graag wilt uitdrukken. Zo kun je bijvoorbeeld de slechterik van het verhaal, een groene huidskleur geven en grote tanden. Zo is het duidelijk dat dit karakter de slechterik is. Mits je dat wilt natuurlijk. Ook kun je met de make-up duidelijk laten zien wanneer iemand een dier speelt. Dit doe je door de juiste huidskleur toe te voegen en de juiste tanden uit te kiezen. Daarnaast kun je inderdaad special effects make-up gebruiken voor het maken van nepwonden. Hierdoor lijkt het toneelstuk nog echter en blijft het spannend voor de kijker. Al met al maakt de make up jouw stuk dus levendiger, professioneel en leuk om naar te kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *